De yogales

De yogales bestaat uit Asana’s (houdingen) die op het ritme van de adem deels dynamisch maar vooral statisch worden uitgevoerd, en Pranayama (ademoefeningen). Dit gebeurt met concentratie, waardoor je bewustzijn brengt naar bepaalde plaatsen in het lichaam. Ook leer je door aandachtig te voelen wat een oefening met je doet, je eigen mogelijkheden en beperkingen te verkennen en te respecteren. Spanningen worden losgelaten en je komt tot rust.

Mediteren  is een belangrijk onderdeel van de les. Bij meditatie gaat het om het zicht krijgen op en het loslaten van je gedachten, ideeën, vooroordelen, verlangens en angsten. Er zijn verschillende meditatietechnieken, met als doel de oneindige stroom van gedachtespinsels tot rust te brengen. Het leegmaken van de geest d.m.v. focus en concentratie  is voor veel mensen erg moeilijk en misschien wel het belangrijkste aspect van mediteren.

Iedere yogales is weer anders van opbouw, er wordt veel variatie en verdieping in de uitvoering van de yogahoudingen en ademoefeningen aangeboden. Wel sluiten we iedere keer, liggend op een mat, af met een Ontspanningsoefening,  waarbij we geregeld gebruik maken van visualisaties.

Na de les ga je met nieuwe energie en ontspannen naar huis.

Judith